Onderzoek bij de woning aan de Cremerstraat in Papendrecht waar vier mensen omkwamen.
Volledig scherm
Onderzoek bij de woning aan de Cremerstraat in Papendrecht waar vier mensen omkwamen. © ANP

Politie kwam vaker over de vloer bij omgekomen gezin; sporen van geweld op lichamen

De politie is vanaf vorig jaar zomer verschillende malen over de vloer geweest bij het gezin dat vanochtend om het leven kwam in Papendrecht. Het ging onder meer om huiselijk geweld en parkeeroverlast.

Dat liet een politiewoordvoerder zojuist weten op de persconferentie die werd gehouden op het gemeentehuis van Papendrecht. Vanwege die incidenten was het gezin met twee kleine kinderen bekend bij de autoriteiten en kwamen ze voor begeleiding bij zorginstellingen terecht.

Omwonenden hebben tijdens een bijeenkomst met de burgemeester Aart-Jan Moerkerke ook de kritische vraag gesteld of dit ogenschijnlijke familiedrama had kunnen worden voorkomen, zo liet Moerkerke weten. Volgens hem waren er bij de bijeenkomst mensen die het drama zagen gebeuren, lichamen zagen liggen of zelfs nog hebben geprobeerd de slachtoffers te reanimeren.

Machteloos

,,Er is een machteloos gevoel. Mensen willen weten of dit voorkomen had kunnen worden'' vertelde hij. ,,We moeten afwachten wat het onderzoek uit gaat wijzen.''

Het Openbaar Ministerie is zo goed als zeker dat een gezinslid verantwoordelijk is voor het drama. ,,Het meest aannemelijke is dat iemand van binnen het gezin voor dit drama heeft gezorgd'', stelde een woordvoerder, die aangaf dat onderzoek antwoord moet geven op de vele vragen die er nog zijn.

Volgens hem zijn er op lichamen sporen van geweld gevonden. Daarom gaat het Openbaar Ministerie er niet bij voorbaat vanuit dat de slachtoffers bij de brand om het leven zijn gekomen. ,,Dat is voor ons reden om nader onderzoek te doen met verschillende scenario's.''  

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht