Volledig scherm
De politie zette de supporters langs de Copernicusweg aan de kant. © ETIENNE BUSINK

Politie Limburg: Supporters Fortuna ten onrechte weggestuurd uit Dordrecht

De Dordtse burgemeester Wouter Kolff heeft in december ten onrechte een bus met supporters van voetbalclub Fortuna Sittard vanuit Dordrecht teruggestuurd. Dat meldt het Limburgse korps van de politie na een interne evaluatie.

Kolff stuurde de voetbalfans destijds terug, omdat hij dacht dat zij de Dordtse Kerstmarkt op wilden die toen aan de gang was. Kolff vaardigde een noodbevel uit nadat de politie hem dat verteld had en hij bang was voor ordeverstoringen. Inmiddels is volgens de Limburgse politie gebleken dat zij dat helemaal niet van plan waren. Miscommunicatie zou hieraan ten grondslag hebben gelegen.

De Limburgers waren onderweg naar een wedstrijd tegen Feyenoord in Rotterdam. Zij zouden zich misdragen hebben bij een stop in Dordrecht. Er werd met bierblikken gegooid, diverse supporters maakten zich schuldig aan wildplassen en de politie werd uitgescholden, was destijds het verhaal.

Omdat behalve de supporters en het bestuur van Fortuna Sittard ook de Limburgse politie ontevreden was over de gang van zaken, werd de gang van zaken geëvalueerd. Daaruit is nu gebleken dat de communicatie tussen de verschillende politie-eenheden en de gemeente Rotterdam en Dordrecht ‘niet optimaal’ is geweest. ,,Dit heeft door een samenloop van omstandigheden geleid tot ongewenste situaties en reacties’’, concludeert het Limburgse korps van de politie in een persbericht.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht