De ombudsman stelt na onderzoek dat de politie geen reden had Quinsy Gario op te pakken en hiermee een grondrecht, de vrijheid van meningsuiting, ernstig heeft geschonden.
Volledig scherm
De ombudsman stelt na onderzoek dat de politie geen reden had Quinsy Gario op te pakken en hiermee een grondrecht, de vrijheid van meningsuiting, ernstig heeft geschonden. © AD

'Politie moet excuses maken na gewelddadige arrestatie pietendemonstranten'

De politie en de Dordtse burgemeester Arno Brok moeten excuses maken voor de onterechte en 'buitenproportioneel gewelddadige' arrestatie van twee mannen bij de sinterklaasintocht van 2011. Dat vinden advocaat Tomasz Kodrzycki en slachtoffers.

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  1

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

 1. Braziliaanse president Bolsonaro: 'Stop met jammeren over coronadoden'
  Play

  Braziliaan­se president Bolsonaro: 'Stop met jammeren over coronado­den'

 2. Paus Franciscus aangekomen in Irak voor historisch bezoek
  Play

  Paus Franciscus aangekomen in Irak voor historisch bezoek

Dordrecht