Volledig scherm
Schietpartij in Zwijndrecht. Politie doet onderzoek. © AD/Janneke Boluijt

Politie onderzoekt schietpartijen in Zwijndrecht

UpdateDe politie onderzoekt een schietpartij in Zwijndrecht, waarbij op meerdere plekken werd geschoten. De politie ging aanvankelijk uit van een uit de hand gelopen verkeersruzie, maar houdt nu alle scenario's open. 

Op vier plekken in de gemeente wordt onderzoek gedaan. Op meerdere plekken zijn inmiddels sporen aangetroffen. Het gaat onder meer om de Kapitein Rietbergenflat en Burgemeester van het Hoffweg. Ook de Kapitein Dekkerflat is afgezet. Op de Admiraal de Ruyterweg helpt een speurhond mee met het onderzoek. 

Volledig scherm
Onderaan de Kapitein Dekkerflat in Zwijndrecht wordt nog druk onderzoek gedaan na de schietpartij. © AD/Janneke Boluijt

Voor zover bekend raakte niemand gewond. Van de dader en de betrokken auto's ontbreekt elk spoor.

,,Mogelijk dat er op locatie A ruzie is geweest en dat er daarna op meerdere plekken geschoten is. Als iemand iets gezien of gehoord heeft horen we dat graag,'' zegt Gijs van Nimwegen van de politie.

Pop pop

Een getuige: ,,Ik stond toevallig voor het raam toen ik 'pop, pop' hoorde. Heel hard en kort achter elkaar. Ik wist meteen: dat is geen vuurwerk", zegt een bewoonster van een nabijgelegen appartement. Vanaf de parkeerpaats van de Dekkerflat zag ze vervolgens twee auto's in volle vaart wegscheuren. ,,Gierende banden en piepende remmen. Ze slipten en botsten bijna tegen elkaar." De wagens reden dezelfde kant op. ,,Was dat echt een verkeersruzie?", vraagt ze zich huiverend af. ,,Dit is een fijne buurt. Het moet wel veilig blijven."

Groot onderzoek

Agenten zijn op dit moment bezig met een groot onderzoek. De bewuste straten zijn met linten afgezet en de politie zoekt met zaklampen naar sporen. Er wordt gezocht naar getuigen en camerabeelden. ,,We gaan nu eerst onderzoeken wat er precies gebeurd is. Er zijn veel vragen. Het lijkt in ieder geval wel duidelijk dat er een verkeersruzie is geweest.''

De Kapitein Dekkerflat is door de politie afgezet. Ook de parkeerplaats mag niet worden betreden. De politie is er sporenonderzoek aan het doen. Bewoners mogen hun huis uit, maar alleen te voet. Autoverkeer wordt omgeleid. 

Aan het Shell Tankstation aan de Burgemeester van het Hoffweg is de schietpartij volledig voorbij gegaan. ,,Wij hebben niks gemerkt. We zien alleen dat buiten de politie bezig is met onderzoek,'' vertelt een medewerkster zojuist. Een van de klanten zwengelde volgens haar wel aan dat het buiten mis was. ,,Zij heeft het schieten gehoord, vertelde ze.''

Volledig scherm
Schietpartij in Zwijndrecht. Meerdere plekken afgesloten. © AD/Janneke Boluijt
Volledig scherm
Op meerdere plekken in Zwijndrecht wordt onderzoek gedaan na schietpartijen. © AD/Janneke Boluijt

In samenwerking met indebuurt Dordrecht