Volledig scherm
Een wagen met daarin drie mannen is maandagavond in Dordrecht tegen half elf beschoten. De bijrijder van auto ontsnapte aan de dood. © Niels Dekker/AD

Politie pakt trio op voor drive-by schietpartij in Dordrecht

De politie heeft langs de A6 drie mannen opgepakt voor mogelijke betrokkenheid bij de schietpartij van maandagavond op de Spuiweg in Dordrecht. Het gaat om drie Dordtenaren van 18, 19 en 21 jaar. Twee van hen zitten nog vast, een derde is voorlopig weer op vrije voeten.

Het trio werd donderdagmiddag rond kwart voor drie aangehouden op de parkeerplaats van het tankstation Han Stijkel tussen Emmeloord en Urk. In verband met de actie was de toerit naar de pomp enige tijd afgesloten. De arrestatie werd door de lokale politie verricht op verzoek van de politie in Rotterdam. Die was op zoek naar de drie. 

Hoe de recherche uit is gekomen bij de verdachten kan een woordvoerder van de Rotterdamse politie vrijdagochtend nog niet zeggen. Twee van de drie worden na het weekeinde voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalt of het duo voorlopig in voorarrest blijft zitten.

Aan de dood ontsnapt

Bij de aanslag van maandagavond ontsnapte de bijrijder van auto die onder vuur werd genomen aan de dood. Eén kogel kwam terecht in de hoofdsteun van de bijrijdersstoel. Volgens het doelwit, die samen met nog twee anderen in de wagen zat, zou er drie keer zijn geschoten.

De schietpartij vond plaats, nadat de zwarte wagen van de drie inzittenden vanuit de Krispijntunnel richting de Spuiweg reed. Ze werden gevolgd door een witte auto met ook daarin drie mannen. Aan het einde van de Spuiweg, vlak voor de kruising met de Spuiboulevard, werd er vanuit de witte wagen op de zwarte auto geschoten.

De bestuurder van het doelwit reed vervolgens naar het station om daar de politie te bellen. Die deed vervolgens onderzoek aan de auto en op de Spuiweg. Aan die weg zitten veel winkels, waarbij mogelijk camerabeelden zijn uitgekeken om achter de daders te komen. De politiewoordvoerder zegt daar vanuit het belang van het onderzoek niet op in te kunnen gaan.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht