Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie. © anp

Politie stelt auto van 38-jarige man buiten gebruik

De politie heeft afgelopen nacht op de Rijksstraatweg in Dordrecht een auto buiten gebruik gesteld van een 38-jarige Rotterdammer. De man had het volgens haar wel heel bont gemaakt. 

Niet alleen was zijn rijbewijs al in 2012 verlopen, ook bleek hij nog een bedrag van 4300 euro aan boetes open te hebben staan. Die kon de Rotterdammer niet direct betalen, dus besloot de politie zijn auto buiten gebruik te stellen. 

Begrip

De man vertelde de politie net een nieuwe baan als chauffeur voor een transportbedrijf te hebben. Hij zou dus niet zonder zijn rijbewijs kunnen. Ook meende hij de post van het CJIB al tijden niet te hebben geopend en dus geen weet te hebben van openstaande boetes.  

,,Vaak kunnen wij voor bepaalde situaties begrip opbrengen en proberen wij, daar waar kan, in oplossingen mee te denken, maar 5 jaar rijden met een verlopen rijbewijs, je post niet open maken,en dus je boetes niet betalen of regeling aanvragen, gaat voor ons toch iets te ver", zegt de politie. Ze heeft de man geadviseerd hulp te zoeken voor zijn problemen. 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

poll

Wat denk jij, gaat het Kees deze keer écht lukken om te stoppen met roken?

Wat denk jij, gaat het Kees deze keer écht lukken om te stoppen met roken?

  • Ja, ik heb alle vertrouwen in Kees! (31%)
  • Nee, hij zwicht uiteindelijk tóch weer voor die sigaret (69%)
3248 stemmen