Volledig scherm
De oranje Dordtpas viel niet in goede aarde. © AD

PR-momentje Beter Voor Dordt schiet in verkeerde keelgat gemeenteraad: ‘Dit is totaal ongepast’

Beter Voor Dordt greep vanmiddag tijdens een raadsvergadering de kans om te vieren dat de Dordtpas binnenkort wordt ingevoerd in Dordrecht. Dat deed ze door een grote, oranje versie van de pas, met daarop een groot Beter Voor Dordt logo te overhandigen aan wethouder Piet Sleeking. Dat schoot echter bij veel partijen compleet in het verkeerde keelgat. 

,,Om er zo'n Beter Voor Dordt feestje van te maken, terwijl de CDA wethouder het werk heeft verricht. Dit is totaal ongepast", reageerde Wim van der Kruijff (CDA), verwijzend naar het werk van wethouder Peter Heijkoop. Meerdere partijen sloten zich direct aan bij die opmerking. ,,Jammer dat Beter Voor Dordt dit feestje viert, terwijl wethouder Heijkoop hier het vuur voor uit zijn sloffen heeft gelopen", aldus Kitty Kruger (GroenLinks). ,,Ik vraag me af of dit ‘beter voor Dordt’ is.”

Verdedigen

Beter Voor Dordt raadslid Osman Soy probeerde het pr-moment van zijn partij nog te verdedigen. ,,De Dordtpas is een wens die al lang leeft bij onze partij. Nu is het gelukt. Laat een partij ook een keer een succes vieren", zo redeneerde hij. Maar ook die opmerking werd van tafel geveegd. ,,De Dordtpas is in het coalitieakkoord gekomen omdat vier partijen dat gewild hebben, niet alleen Beter Voor Dordt.”

Uiteindelijk werd de grote oranje Dordtpas uit de raadszaal gehaald, ook op advies van burgemeester Wouter Kolff. ,,Dit is niet goed voor het aanzien van de politiek als geheel”, zei hij over de discussie die ontstond na de overhandiging van de pas. ,,Ik denk dat het goed is dat het bord aan de kant gaat.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht