Volledig scherm
PREMIUM
Primark is een budgetketen van 341 kledingzaken. De winkel is ook omstreden vanwege de milieuonvriendelijke wegwerpcultuur en werkomstandigheden van arbeiders die de goedkope kleding maken. © Victor van Breukelen

Primark 4 jaar in Dordt: ‘Goede hoop dat het ons iets zou brengen, maar we merken er niets van’

Primark is vandaag 4 jaar open in Dordrecht. De budgetketen zou een impuls betekenen voor de stad en de gevestigde ondernemers, zo werd destijds verkondigd door de beleidsmakers van Dordt. Is deze belofte waargemaakt?

'Een echte publiekstrekker', 'iedereen heeft profijt van de komst van Primark', 'meer inkomsten voor alle binnenstadwinkeliers'. Zomaar een paar kreten die ruim vier jaar geleden werden geroepen door de wethouders die betrokken waren bij het binnenhalen van het grote Primark-filiaal naar de Drievriendenhof in Dordrecht. Retailgoeroe en buitengewoon hoogleraar Cor Molenaar zette daar destijds zijn kanttekeningen bij. ,,Primark trekt meer mensen, maar wel minder financieel draagkrachtigen."

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

  • Blijven zoals het nu is. Het is prima zo. (39%)
  • Alleen de sluitingstijden in het centrum loslaten en ondernemers zelf laten bepalen. (13%)
  • Alleen horeca buiten het uitgaanskerngebied twaalf keer per jaar de kans geven later dan 00.00 uur open te zijn. (11%)
  • Zowel sluitingstijden centrum loslaten als horeca buiten de kern meer ruimte geven. (37%)
971 stemmen