Volledig scherm
Prinses Beatrix. © ANP

Prinses Beatrix opent nieuw bezoekerscentrum in Kinderdijk

Prinses Beatrix opent op zaterdagavond 7 september het nieuwe bezoekerscentrum bij de molens in Kinderdijk. ,,We zijn bijzonder vereerd met de komst van prinses Beatrix’’, zegt directeur Cees van der Vlist van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (SWEK).

Onder meer door allerlei gerechtelijke procedures duurde de komst van een nieuw bezoekerscentrum langer dan verwacht. De verbeterde infrastructuur en faciliteiten moeten de groeiende stroom toeristen in betere banen leiden. Met het project is een totaalbedrag van 9 miljoen euro gemoeid.

Met de komst van het nieuwe bezoekerscentrum gaat er een langgekoesterde wens in vervulling, omdat de entree en faciliteiten niet passen bij de status die de molens in Kinderdijk hebben vergaard. Sinds 1997 staat het Kinderdijkse molencomplex op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De prinses vervult sinds het overlijden van prins Friso de rol als beschermvrouwe van Vereniging De Hollandsche Molen. ,,Het maakt deze voor ons bijzondere dag nog specialer’’, aldus Van der Vlist.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Kinderdijk en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht