Volledig scherm
Waterbus met op de achtergrond Brug over de Noord en Nedstaal in Alblasserdam. © Peter Koster

Provinciale staten maken zich zorgen om mogelijke afbouw van de waterbus

Provinciale staten in Zuid-Holland zijn unaniem verontrust door de mogelijke afbouw van de Waterbus, die het openbaar vervoer over water tussen Dordrecht, de andere Drechtsteden en Rotterdam verzorgt.

Ze reageren daarmee op een artikel in het AD, waarin een zeer kritische reactie van het Drechtstedenbestuur aangehaald wordt. Daaruit blijkt dat gedeputeerde staten genoegen willen nemen met veel lagere vaarfrequenties. De lijn Dordrecht-Sliedrecht zou vervangen worden door belbootjes en de verbinding Dordrecht-Kinderdijk mag verdwijnen.

De partijen vragen zich af  of ze wel goed geïnformeerd zijn door gedeputeerde staten.  Ze willen weten wat er fout ging in eerdere contacten met de gemeenten over de nieuwe aanbesteding en willen garanties dat de Waterbus minimaal hetzelfde niveau behoudt. 

De huidige Waterbus is immers een succes, en draagt bij aan vermindering van files op de weg. Omdat er langs de oevers alleen maar meer huizen gebouwd zullen worden, wordt dat belang de komende jaren nog groter.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

  • Blijven zoals het nu is. Het is prima zo. (39%)
  • Alleen de sluitingstijden in het centrum loslaten en ondernemers zelf laten bepalen. (13%)
  • Alleen horeca buiten het uitgaanskerngebied twaalf keer per jaar de kans geven later dan 00.00 uur open te zijn. (11%)
  • Zowel sluitingstijden centrum loslaten als horeca buiten de kern meer ruimte geven. (37%)
971 stemmen