Volledig scherm
Ook de bushalte bij de N3 in Papendrecht gaat volgend jaarn op de schop. © Google Streetview

Provincie verrast door te korte bushaltes voor Qbuzz

De provincie Zuid-Holland zegt volledig verrast te zijn door de kritiek dat een aantal bushaltes in de Drechtsteden te klein is voor de grote bussen van Qbuzz. 

Vrijdag meldde het Sliedrechtse CDA-raadslid Vincent Prins dat de bussen van lijn 491 (Sliedrecht-Zuidplein) zo lang zijn, dat ze vaak niet strak langs de perrons kunnen stoppen. Dat is vooral lastig voor mensen die slecht ter been zijn, voor wie de uitstap achter moeilijk wordt. Chauffeurs vertelden hem bovendien dat op een aantal plekken halteborden zo dicht langs de straat staan, dat ze bang zijn de spiegel van de bus te rijden.

Haltes verbeteren

Volgens woordvoerder Marcel van den Eng heeft de provincie deze klachten nog niet eerder gehoord. Desondanks kunnen de problemen volgens hem relatief vlot opgelost worden. In Sliedrecht en Papendrecht voldoen de haltes van lijn 491 immers nog niet aan het luxe R-net-niveau, dat de provincie voor deze lijn wel wenst. Ze gaat ook zelf over de aanleg van die bushaltes. Nog dit najaar wil de provincie daarom met de gemeenten overleggen over de mogelijkheden om de haltes te verbeteren. Daarna worden de nieuwe haltes ontworpen. Dan kunnen ze ook langer gemaakt worden.

Een deel van de haltes in de Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem werd al gemoderniseerd toen Qbuzz vorig jaar het stokje van Arriva overnam. Volgens Van den Eng werd een ander deel echter niet aangepakt omdat niet duidelijk was langs welke routes Qbuzz zou gaan rijden.

De bussen van Qbuzz zijn een meter langer dan de bussen waar Arriva mee reed.  

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht