Volledig scherm
Puienprijs Dordrecht © Vereniging Oud-Dordrecht

Puienprijs Dordrecht naar woon- en winkelpand Jac Hensen

De Dordtse Puienprijs is gewonnen door de eigenaren van het woon- en winkelpand aan de Visstraat 27. Dat heeft de Vereniging Oud-Dordrecht donderdagavond bekendgemaakt tijdens de uitreiking in de Trinitatiskapel.

Het gebouw is bekend van de kledingzaak Jac Hensen die er in is gevestigd. De jury roemde het resultaat van de ‘zorgvuldige restauratie’. ,,Het vroegere Art Decopand heeft zijn oude charme weer terug’’, klonk het rapport. ,,De gevel heeft zijn oorspronkelijke kleuren terug na professioneel kleurhistorisch onderzoek.’’

Het verhaal gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
De trofee © Vereniging Oud-Dordrecht

De Puienprijs werd twee jaar geleden door de Vereniging Oud-Dordrecht in het leven geroepen ter ere van haar 125-jarig jubileum. Doel van de onderscheiding, die om het jaar wordt uitgereikt, is ‘de verbetering van het stadsaangezicht te ondersteunen’.  ,,We hopen natuurlijk dat het een stimulans is voor eigenaren in de buurt om hun panden onder handen te nemen”, zei de voorzitter eerder.

Bij de tweede editie werd de prijs uitgereikt in twee categorieën. Behalve die voor woon- en winkelpand was die er ook voor de categorie herbestemming. Die prijs werd gewonnen door de eigenaren van de Binnen Kalkhaven 5ABC. ,,In 1912 gebouwd als pakhuis voor de ijzerhandel. Prima pand voor een pakhuis, maar niet prettig voor een woonhuis. De eigenaren kwamen met een gedurfd plan dat de contour van de oude vensters nog laat zien én dat veel licht naar binnen brengt’’, aldus de jury.

Het verhaal gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
Het pand aan de Binnen Kalkhaven 5ABC © Vereniging Oud-Dordrecht

Voor het eerst mocht ook het publiek zijn stem laten horen. Als beste woon-winkelpand koos dat voor de restauratie van het pand op de Voorstraat 341, terwijl de Nieuwe LTS aan de Reeweg won als beste herbestemming.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht