Volledig scherm
Een bus van Qbuzz laadt op aan de snellader bij een winkelcentrum in Dordrecht. © Peter Koster

Qbuzz moet in het provinciehuis uitleggen waarom de bus niet komt

Vervoersmaatschappij Qbuzz mag op het provinciehuis in Den Haag komen uitleggen waarom bussen in de Drechtsteden en de gemeenten Gorinchem en Molenlanden niet op tijd rijden of zelfs helemaal niet komen. Ze wordt op het matje geroepen door alle fracties in de Provinciale Staten van Zuid-Holland.

,,Goed openbaar vervoer in deze regio is essentieel’’, stelt Lies van Aelst (SP). Samen met Anneloes van Hunnik van GroenLinks en Gerard van de Breevaart (ChristenUnie/SGP) nam ze het initiatief om Qbuzz tijdens een hoorzitting aan de tand te voelen. Dat voorstel vond dinsdag unanieme steun.

Problemen 

,,Vanaf het begin, toen Qbuzz in december vorig jaar het openbaar vervoer in de regio ging verzorgen, zijn er problemen met de dienstverlening. In juni van dit jaar hebben we vanuit de Provinciale Staten al een keer gesproken met Qbuzz en andere betrokkenen’’, stelt Van Hunnik op haar beurt. ,,Maar dit heeft helaas niet het gewenste resultaat gehad.’’ 

De partijen willen weten hoe Qbuzz denkt de afspraken over het leveren van kwalitatief goed openbaar vervoer na te komen. De verwachting is dat de hoorzitting in januari 2020 gaat plaatsvinden.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

  • Blijven zoals het nu is. Het is prima zo. (39%)
  • Alleen de sluitingstijden in het centrum loslaten en ondernemers zelf laten bepalen. (13%)
  • Alleen horeca buiten het uitgaanskerngebied twaalf keer per jaar de kans geven later dan 00.00 uur open te zijn. (11%)
  • Zowel sluitingstijden centrum loslaten als horeca buiten de kern meer ruimte geven. (37%)
971 stemmen