Afgelopen zomer werd de bus nog redelijk gebruikt, maar door de nieuwe lockdown is het aantal reizigers met 65 procent afgenomen.
Volledig scherm
Afgelopen zomer werd de bus nog redelijk gebruikt, maar door de nieuwe lockdown is het aantal reizigers met 65 procent afgenomen. © VICTOR VAN BREUKELEN

Qbuzz schrapt tien procent van dienstregeling in Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem

Qbuzz schrapt per 3 januari tien procent van de dienstregeling in de Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem. De nadruk ligt daarbij op het busvervoer. Dat wordt in de daluren vaak gehalveerd. Op de Merwedelingelijn vervallen de vroegste en de laatste treinrit.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

 1. Verslaggever achtervolgd en bekogeld met stenen
  Play

  Verslagge­ver achter­volgd en bekogeld met stenen

 2. Onrust en rellen in meerdere steden als protest tegen avondklok
  Play

  Onrust en rellen in meerdere steden als protest tegen avondklok

Dordrecht