Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Rinie Boon

Qbuzz sluit onderzoek naar wegsturen van oudere buspassagier

Vervoerder Qbuzz heeft het onderzoek naar een incident met een oudere passagier in Dordrecht gesloten. Volgens woordvoerder Gea de Rie hebben teammanagers meermaals geprobeerd om de reiziger uit te nodigen voor een gesprek, maar is die daar nooit op ingegaan.

Het incident van zaterdag 27 juli baarde veel opzien, nadat een boze ooggetuige haar verhaal op haar Facebookpagina had gezet. Volgens haar was de oudere passagier er even niet uit gekomen met zijn ov-chipkaart en had de buschauffeur daarop vol onbegrip gereageerd en de man uiteindelijk verzocht om de bus te verlaten. Het ooggetuigenverslag werd massaal gedeeld op social media.

Loslaten

Dit bericht bereikte ook de vervoerder, die bekendmaakte het voorval te gaan onderzoeken. Er zou worden gesproken met zowel de chauffeur als de passagier in kwestie. Volgens De Rie gaf die laatste echter niet thuis.

,,De chauffeur heeft aangegeven het voorval te laten rusten, en ook wij hebben besloten het los te laten en er verder geen aandacht meer aan te besteden’’, aldus De Rie.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht