Volledig scherm
PREMIUM
Rachel, Jet, Esther en Simone (vlnr). © Privéfoto

Rachel, Jet en Simone hebben Kenia in hun hart gesloten en laten dat zien met een boek

Een boek dat Kenia ademt: dat moest het worden. Jet Schenk (51), Simone van der Vlist (24) en Rachel Stolk (25) uit Wijngaarden verzetten de laatste maanden bergen werk om Kenia door hún ogen ook aan anderen te laten zien.

Tien jaar geleden reisde Jet af naar Kenia. Ze werd er gegrepen door de mensen en deed er door hun manier van leven allerlei nieuwe inzichten op. ,,Wat me opviel, was dat er vaak een nadruk op ellende en ziekte ligt als er over landen als Kenia wordt gepraat. Maar er is meer; er gebeurt zoveel moois. Er zijn juist heel veel verhalen over trots, hoop, opvoeding, leven en dood. Die verhalen wilde ik vertellen’’, zegt Jet Schenk.

  1. Wie is insulinekiller Rahiied A.? Een jongeman met een verscheurde jeugd en PTSS

    Wie is insuli­nekil­ler Rahiied A.? Een jongeman met een verscheur­de jeugd en PTSS

    ‘Insulinekiller’ Rahiied A. moet langdurig tbs met dwangverpleging krijgen opgelegd. Dat stellen psychiaters die hem hebben onderzocht. Het injecteren van slachtoffers kan hem slechts in sterk verminderde mate worden toegerekend, vinden zij. De verdachte lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis en is zwakbegaafd. Zijn totaal ontwrichte jeugd is volgens de onderzoekers van cruciale invloed op zijn daden.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht