Volledig scherm
In totaal worden 188 stalen bruggen in heel Nederland onderzocht. © Milan Rinck

Regionale bedrijven onderzoeken bruggen

Drie bedrijven gaan de komende jaren, in opdracht van Rijkswaterstaat, onderzoek doen naar de levensduur van vaste stalen bruggen. Iv-Infra uit Sliedrecht, ProClass uit Dordrecht en het Rotterdamse bedrijf Movares slaan de handen ineen voor het grote project.

In totaal onderzoeken medewerkers van Iv-Infra en Movares 188 stalen bruggen in heel Nederland. ProClass digitaliseert deze gegevens. Het is de grootste opdracht op het gebied van bruggen uit de historie van Rijkswaterstaat.

De verwachting is dat het onderzoek naar de staat van de bruggen tenminste drie jaar in beslag neemt. Onderzoekers kijken naar de levensduur van de bruggen en of die de komende jaren gerenoveerd moeten worden.

 1. De ochtenden die ik tandenknarsend in de auto doorbracht staan me nog goed bij
  PREMIUM

  De ochtenden die ik tandenknar­send in de auto doorbracht staan me nog goed bij

  Het is alweer zeventien jaar geleden dat ik de files voorgoed uit mijn leven bande. Na twaalf op jaar en neer te hebben gereden tussen Dordt en Hilversum besloot ik in 2003 om weer in mijn eigen stad te gaan werken en dat doe ik vandaag de dag nog altijd. Van die beslissing heb ik nooit spijt gehad en een heuse ‘Blue Monday in blik’ heb ik sindsdien eigenlijk nooit meer gehad. Al staan de ‘blauwe ochtenden’ die ik tandenknarsend in mijn auto heb doorgebracht me nog goed bij.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

 • Blijven zoals het nu is. Het is prima zo. (39%)
 • Alleen de sluitingstijden in het centrum loslaten en ondernemers zelf laten bepalen. (13%)
 • Alleen horeca buiten het uitgaanskerngebied twaalf keer per jaar de kans geven later dan 00.00 uur open te zijn. (11%)
 • Zowel sluitingstijden centrum loslaten als horeca buiten de kern meer ruimte geven. (37%)
971 stemmen