Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Peter Koster/AD

Reizigers Merwedelingelijn weer in de kou vanwege tjokvolle trein

Een onaangename verrassing deze ochtend voor veel reizigers langs de Merwedelingelijn. De treinen stopten wel op station Stadspolders, zonder dat daar nog veel reizigers bij konden. Tientallen reizigers werden achtergelaten op het perron. 

Hoewel Qbuzz de treindienst op de Merwedelingelijn tussen Dordrecht en Geldermalsen in eerste instantie ogenschijnlijk zonder problemen overnam van Arriva, zijn er sinds september steeds meer signalen dat het vooral in de ochtendspits misgaat.

Zo moest de vervoerder begin september tussen de honderd en tweehonderd passagiers laten staan, doordat de volle treinen niet stopten op station Stadspolders. Dit was tegen het zere been van onder meer reizigersorganisatie Rover, die pleitte voor langere treinen of extra spitstreinen.

Ergernis

Uit de reactie van reizigers op Twitter blijkt dat de toestanden geen incidenten zijn en niet alleen op station Stadspolders spelen. ,,Elke week ergernis”, schrijft iemand over de toestand op het spoor bij Sliedrecht.

Vorige maand beloofde Qbuzz beterschap en gaf de vervoerder aan in gesprek te zijn over extra capaciteit op de lijn. Dat zou pas effect gaan hebben op de lange termijn.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht