Volledig scherm
Renate De.Feo-Dudok moet afscheid nemen van de Dordtse gemeenteraad. © Victor van Breukelen

Renate De.Feo-Dudok stapt uit gemeenteraad door gezondheidsproblemen

Het Dordtse SP-raadslid Renate De.Feo-Dudok moet noodgedwongen afscheid nemen van de gemeenteraad. Ze doet een stap terug in verband met haar gezondheid. 

Afgelopen juni onderging De.Feo-Dudok een zware operatie aan haar rug, waardoor ze al enkele weken uit de running was. Ze ging een paar maanden terug weer aan de slag, maar het herstel loopt toch anders dan gedacht. De Dordtse lijdt ook aan de zenuwziekte MS. ,,Het herstel in combinatie met MS valt me toch te zwaar. Ik kan er gewoon niet meer tegenop", laat het raadslid weten. ,,Ik wil me honderd procent kunnen inzetten voor de SP, maar voor mijn gevoel kan ik nu maar tien procent geven.”

Ze nam meer dan een jaar geleden ook al afscheid van haar baan als verpleegkundige op de ambulance. Dat ze nu ook met het raadswerk moet stoppen valt haar zwaar. ,,Ik ben er in 2018 niet aan begonnen om er vervolgens weer mee te stoppen.” De.Feo-Dudok neemt officieel afscheid van de gemeenteraad op 17 december. Dan wordt ook haar opvolger geïnstalleerd. 

Dankbaar

Ronald Portier, die eerder van 2014 tot 2018 in de raad zat voor de SP, neemt haar zetel over. ,,We zijn dankbaar voor al het werk dat Renate als gemeenteraadslid heeft verricht. Met enorm veel inzet en enthousiasme heeft ze zich voor onze partij, maar vooral ook voor de inwoners van onze stad ingezet”, aldus het bestuur van de partij in een persbericht. 

De.Feo-Dudok vormde sinds december 2018 een eenmansfractie in de raad, nadat Ineke Jager zich afsplitste van de partij en verderging als Fractie Jager. Het boterde op persoonlijk vlak niet tussen de twee. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht