Volledig scherm
Peter de Leeuw gaat zelf in de keuken staan van Dok Bistro. © Rinie Boon

Restaurant Zeeblauw maakt plaats voor Dok Bistro

Restaurant Zeeblauw, aan de Spuiboulevard in Dordrecht, sluit 1 april haar deuren om vanaf 1 mei verder te gaan onder een andere naam: Dok Bistro. Dat laat eigenaar Peter de Leeuw weten. 

,,Zeeblauw was mijn droom, maar ik heb het nooit echt hard kunnen maken. Het is anders geworden dan ik had verwacht”, vertelt De Leeuw. En dus heeft de horecaman besloten de zaak een flinke metamorfose te geven, inclusief een nieuwe naam. 

Quote

De kreeften blijven wel

Peter de Leeuw

Waar mensen bij Zeeblauw terecht konden voor visgerechten, staat Dok Bistro voor ‘de kracht van de eenvoud’, zoals De Leeuw het zelf verwoordt. ,,Hamburgers, een goede steak, een mooi visje. Geen gekkigheid.” De blauw met witte inrichting moet plaatsmaken voor een warmer geheel, met hogere tafels en een minder chique uitstraling. ,,De kreeften blijven wel", belooft Peter. 

Drempel

De Leeuw gaat zelf in de keuken staan van het nieuwe restaurant. Hij is ook de eigenaar van twee andere zaken op het stukje Spuiboulevard: Dok Bar & Bites en Bar & Bites 2.0. ,,We willen de drempel verlagen. En als mensen bij Dok Bar & Bites zitten, moet het makkelijk zijn om later op de avond door te schuiven naar de Bistro.” 

De Dordtenaar heeft zijn gelijknamige restaurant in Zwijndrecht verkocht aan een nieuwe eigenaar. Er verandert qua concept en inrichting niets in die zaak. ,,Ik kan me helaas niet opdelen, dus heb besloten die zaak te verkopen.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Poll

Moet het Albert Schweitzer ziekenhuis het boerkaverbod handhaven?

  • Ja (82%)
  • Nee (15%)
  • Ik weet het niet (3%)
1980 stemmen