Volledig scherm
De groene rioolkast staat pal voor een van de woningen. © Robin Nanninga/AD

Rioolkast pal voor Dordtse nieuwbouwwoning geplaatst: ‘Dat ding moet weg’

Een enorme groene rioolkast bederft het uitzicht vanuit een van de nieuwe woningen aan De Laan van Hazewijck in Dubbeldam. De eigenaresse van het huis is razend. Wethouder Marco Stam belooft het snel op te lossen.

De toekomstige bewoonster van het nieuwbouwhuis, die anoniem wil blijven, kan er maar niet over uit. ,,Hij stond een heel stuk richting de sloot geprojecteerd, om de hoek’’, vertelt ze wijzend op tekeningen van de wijk van de projectontwikkelaar. Maar nu staat de enorme kast, op betonblokken, recht voor haar woonkamer. Nog geen drie stappen van het raam verwijderd, direct grenzend aan haar nog aan te leggen voortuin.

Volledig scherm
Vanuit de woonkamer is de kast goed te zien. © Robin Nanninga/AD

Het bederft niet alleen het aanzicht van de woning, want zittend vanuit de huiskamer de straat in kijken zal op deze manier niet kunnen. ,,Als dit voordat ik het kocht bekend was, weet ik niet of ik het gedaan zou hebben’’, zegt de Dordtse over het huis waarvoor ze zo’n 600.000 euro heeft betaald.

Wat er tussen die tekeningen en de plaatsing van het zogenoemde 2-pompstation gemaal gebeurd is, blijft een raadsel voor de Dordtse en haar buren, die volgens haar eveneens razend zijn.

Achterhalen

Ook de gemeente weet niet hoe dit heeft kunnen plaatsvinden. ,,We zoeken uit waar het mis ging. Er zouden twee versies van tekeningen in omloop zijn. Op een daarvan staat de rioolkast voor de deur van deze mevrouw’’, meent wethouder Marco Stam (Wonen en Openbare Ruimte). Hoewel de verantwoordelijkheid nu nog bij projectontwikkelaar BM Van Houwelingen ligt, belooft de wethouder te achterhalen hoe het precies zit.

Stam: ,,Ik heb er zelf gekeken. De bewoonster was er helaas niet, maar ik heb met een buurman gesproken. Het is overduidelijk dat hier iets niet klopt. Ik vraag me af hoe het mogelijk is dat iemand die kast daar geplaatst heeft.’’

Quote

Ik zal alles uit de kast trekken om dat voor elkaar te krijgen. En dan heb ik het niet over weken, maar over dagen

Wethouder Marco Stam

De bewoonster ziet maar één oplossing en dat is dat die kast verdwijnt. Stam geeft ook aan geen andere oplossing te zien. ,,Het belangrijkste is dat we ons nu richten op de mogelijkheden. Dat ding moet weg. Ik zal alles uit de kast trekken om dat voor elkaar te krijgen. En dan heb ik het niet over weken, maar over dagen.’’

Volgens de wethouder wordt normaal gesproken met aanpassingen gewacht tot een dergelijk project klaar is, maar in dit geval krijgt verplaatsing van de kast voorrang. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht