Volledig scherm
Dave en Donny met vader Dries Roelvink tijdens de opening van Hermanos de bar van de broertjes Dave en Donny Roelvink in Amsterdam. © ANP Kippa

Roelvinkjes komen bingoën in Dordt en gaan naar de kermis in Papendrecht

De Roelvinkjes, wat staat voor zanger Dries Roelvink en zijn zoons Dave en Donny Roelvink die de hoofdrol spelen in de gelijknamige realityserie, komen naar de regio.

Woensdagavond is het trio vanaf 18.00 uur present bij een superbingo in het Postillon Hotel in Dordrecht. Daar worden onder meer prijzen verloot van 1.000 euro cash en een meubelcheque van datzelfde bedrag. Om mee te doen moeten bezoekers wel in de buidel tasten: een toegangskaart kost 40 euro en een bingoboekje is 20 euro extra.

Twee dagen later, op vrijdagavond, keert Dave Roelvink weer terug naar buurgemeente Papendrecht. Daar geeft hij op de plaatselijke kermis een zogeheten meet en greet. Fans kunnen dan met hem op de foto. Dat event begint om 20.00 uur.

  1. Koeien dansend de Lekkerlandse wei in
    Play

    Koeien dansend de Lekkerland­se wei in

    De één sjokt blijmoedig het sappige grasland tegemoet, de ander is niet te houden en stuift al bokkesprongen makend de Lekkerlandse buitenlucht in. Hoe dan ook zijn de koeien van zorgboerderij Zon van Gerechtigheid aan de Schoonenburgweg zichtbaar blij dat ze weer naar buiten mogen. Na een lange winter op stal lonkt de vrijheid van het weiland. Veel mensen genoten zaterdag met hun mobieltje in de aanslag van dat vrolijke tafereel, dat vooraf was aangekondigd. 'Misschien plonst er zelfs één in de sloot...', zo was voorspeld. Het vee zelf vond dat nog wat te frisjes. De zorgboerderij en melkveehouderij in de polder van Nieuw-Lekkerland houdt naast melkkoeien ook andere dieren, waaronder pony's en cavia's.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht