Volledig scherm
De politie heeft hield drie Rotterdammers aan, evenals vijf Sliedrechtse klanten. © ANP

Rotterdamse drugsdealers opgepakt: ze leverden aan zo'n tachtig klanten in Sliedrecht

De politie heeft drie Rotterdammers opgepakt op verdenking van drugs dealen in Sliedrecht. De mannen, twee van 28 jaar en een van 30 jaar, leverden aan zo'n tachtig klanten in die gemeente. Vijf van hen zijn ook opgepakt.

Dat meldt basisteam Drechtsteden-Buiten zondag op zijn Facebookpagina. Het onderzoek naar de dealers startte in februari van dit jaar.

In die periode kregen de wijkagenten in Sliedrecht diverse signalen over het dealen van drugs in hun gemeente. Politiemensen van de afdeling Veel Voorkomende Criminaliteit (VVC) van het basisteam Drechtsteden-Buiten startte daarop een onderzoek, waarbij al snel en drugsdealer uit Rotterdam in beeld kwam.

Het bleek dat de Rotterdammer (28)  drugs op bestelling leverde. Uit hetzelfde onderzoek werd ook duidelijk dat  de dealer met minimaal tachtig klanten in Sliedrecht contact had. Ook leverde hij in de omgeving van Papendrecht, Dordrecht en zijn woonplaats Rotterdam. 

Eind vorig maand, woensdag 24 april, ging de politie tot actie over.De wijkagenten van Sliedrecht en  VVC, evenals politiemensen van de zogeheten flexteams van de districten Zuid-Holland-Zuid en Rotterdam-Zuid en de financiële recherche waren hierbij betrokken. Ze waren getuige van twee drugsdeals.

1000 euro

De Rotterdammer die ze al op het oog hadden, werd aangehouden. Hij had  bij zijn fouillering zo’n 1000 euro op zak. Dat geld, zijn auto en diverse papieren is door financieel rechercheurs ingenomen.  Een tweede Rotterdammer, ook 28 jaar, werd bij de actie in april ook aangehouden. Hij is inmiddels op vrije voeten.

Begin deze maand werd een 30-jarige Rotterdammer aangehouden op Schiphol. Hij wordt ook verdacht van betrokkenheid bij het dealen in Sliedrecht. Hij zit, net als de eerder aangehouden Rotterdam, nog vast.

Vijf klanten - allen afkomstig uit Sliedrecht - zijn in die periode ook opgepakt door de politie. Uit onderzoek bleek dat zij veelvuldig contact hadden met de 28-jarige dealer voor de koop van (hard)drugs.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht