Volledig scherm
De slogan van Operatie Steenbreek luidt: 'Tegel er uit, plant erin’. Foto ter illustratie. © Maarten van den Hurk / BD

Ruilen? Een tuintegel voor een gratis plant

Wie vanaf woensdag een tuintegel inlevert bij de Stadsboerderij in het Weizigtpark in Dordrecht, krijgt in ruil daarvoor een gratis tuinplant terug.

Zo wil Dordrecht zorgen voor meer groene tuinen in de gemeente. Operatie Steenbreek, een landelijke tuinvergroeningsactie, moet zorgen voor minder 'verstening' in de tuinen. Een groenere tuin helpt om de gevolgen van klimaatverandering aan te pakken: de tuin wordt koeler op hete dagen en door minder tegels kan het regenwater sneller wegstromen.

De tuinplanten die de gemeente aanbiedt zijn vooral vlinder- en bijenlokkende planten, zoals damastbloem, lavendel en muurbloem. Ook worden eetbare planten aangeboden, waaronder Nieuw-Zeelandse spinazie, tomaat en Oost-Indische kers.

Het inleveren van een tuintegel kan op woensdag, zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. Geïnteresseerden moeten er snel bij zijn, want op is op.

Wie advies wil over het vergroenen van de tuin, kan ook een foto meenemen naar de Stadsboerderij. Dan wordt verteld hoe de tuin het beste ingericht kan worden om meer ruimte voor planten te bieden.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht