Volledig scherm
Sportpark Krommedijk vanuit de lucht gezien. © Cees Schilthuizen

‘Ruimtegebrek sportpark Krommedijk is de schuld van de gemeente’

De problemen met gebrek aan speelvelden op het Dordtse sportpark Krommedijk zijn veroorzaakt door de gemeente Dordrecht, vinden drie sportclubs op dat sportpark.

Dat schrijven ze aan de gemeenteraad. Ze woekeren sinds een jaar met de ruimte op het sportpark. Toen moest OMC (nu FC Dordrecht Amateurs) verhuizen van sportpark Corridor naar de Krommedijk, omdat de gemeente daar wil gaan bouwen.

De brief komt van honkbalclub The Hawks en de voetbalclubs DFC en RKsvRCD. ,,De clubs hebben een jarenlange samenwerking en kenden qua veldbezetting tot voor kort nauwelijks problemen. Deze zijn pas ontstaan door de verhuizing van OMC’’, aldus de voorzitters Anne Evers, Hans Ruben en Michael Laros in het schrijven.

Literfles

,,Dit is een door de gemeente Dordrecht veroorzaakte situatie’’, schrijft het drietal. ,,In een literfles past geen anderhalve liter water.’’

Aanleiding voor de brief is een bijeenkomst van een gemeenteraadscommissie, die morgenavond opnieuw over de plannen op de Krommedijk praat. Dat gebeurde vorige week ook al. Toen kwamen zo’n honderd supporters van FC Dordrecht naar het Stadskantoor, omdat ze de politiek wilden laten weten dat een nieuw stadion voor hun club van levensbelang is. Zonder lijkt de club ten dode opgeschreven.

Een nieuw stadion maakt deel uit van de plannen voor een opknapbeurt van het hele sportpark en daarvoor is een gemeentegarantie van 17 miljoen nodig. Daarvoor ontbreekt vooralsnog politieke steun, aangezien de coalitie van Beter Voor Dordt, CDA, VVD en SGP/ChristenUnie daar niet aan wil.

Volledig scherm
Supporters van FC Dordrecht laten van zich horen op het Stadskantoor in Dordrecht. © Milan Rinck

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

  • Blijven zoals het nu is. Het is prima zo. (39%)
  • Alleen de sluitingstijden in het centrum loslaten en ondernemers zelf laten bepalen. (13%)
  • Alleen horeca buiten het uitgaanskerngebied twaalf keer per jaar de kans geven later dan 00.00 uur open te zijn. (11%)
  • Zowel sluitingstijden centrum loslaten als horeca buiten de kern meer ruimte geven. (37%)
971 stemmen