Ruzie om zitplaats in bus leidt tot zware mishandeling

Een 28-jarige Rotterdammer is op station Zwijndrecht zwaar mishandeld na een ruzie om een zitplaats in de bus. Bureau Rijnmond toonde gisteravond beelden van de mishandeling.

Die vond al plaats op 11 december 2016. De Rotterdamse man pakt noodgedwongen de bus van Rotterdam naar Zwijndrecht omdat er op dat moment geen treinen rijden.

In de bus is nog één zitplaats. Naast die lege plek zit een jongen aan het gangpad. ,,Hij vraagt die jongen om op te schuiven, zodat hij daar ook kan plaatsnemen en dat weigert die jongen,'' zegt politiewoordvoerder Lilian van Duijvenbode.

Duw
Na aandringen geeft de passagier toe, maar voor hij plaats maakt staat hij op en geeft hij de Rotterdammer een duw in zijn gezicht. Tot de halte Zwijndrecht zitten de twee zwijgend naast elkaar. Maar eenmaal aangekomen op de eindhalte, gaat het verkeerd.

,,Als hij uitstapt op het station, wordt hij opeens van achteren neergehaald. Als hij opstaat, ziet hij de jongen uit de bus tegenover hem staan in de gevechtshouding,'' zegt Van Duijvenbode.

Er ontstaat een gevecht waarbij hij meerdere klappen krijgt. Hij slaat ook een aantal keer terug. ,,Uiteindelijk wordt het slachtoffer zo hard geslagen dat hij op de grond blijft liggen.'' Hij loopt diverse zware verwondingen op aan zijn gezicht.

De politie is nog op zoek naar de dader en hoopt dat mensen hem herkennen op de verspreide beelden.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

poll

Wat denk jij, gaat het Kees deze keer écht lukken om te stoppen met roken?

Wat denk jij, gaat het Kees deze keer écht lukken om te stoppen met roken?

  • Ja, ik heb alle vertrouwen in Kees! (31%)
  • Nee, hij zwicht uiteindelijk tóch weer voor die sigaret (69%)
3355 stemmen