Volledig scherm
Archieffoto. Drukte op de Sandelingenknoop op de A16. © Milan Rinck

Sandelingenknoop op A16 gaat op de schop

Rijkswaterstaat gaat de Sandelingenknoop op de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht op de schop gooien. Door het knooppunt aan te passen wordt de weg beter benut en verbetert de doorstroming.

Vanaf zondagnacht 13 mei voert Vermeulen Groep in opdracht van Rijkswaterstaat gedurende negen nachten en de weekenden van 25 mei en 1 juni werkzaamheden uit aan de op- en afritten tussen Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht, oftewel de Sandelingenknoop.

Alleen tijdens de werkzaamheden in de weekenden is de Sandelingenknoop deels afgesloten. Op de andere dagen kan het verkeer gewoon gebruik maken van de weg.

Verbeteringen

Vooral in de spits stroomt het verkeer niet goed door. Om dit te verbeteren, wordt de rijstrook voor rechtdoorgaand verkeer vanaf het viaduct richting Hendrik-Ido-Ambacht verdubbeld. Ook komt er een vrije rijstrook voor rechts afslaand verkeer naar de oprit van de A16 naar Rotterdam.

De aanpak van de Sandelingenknoop is het eerste van de vele projecten in de Drechtsteden die de bereikbaarheid in de Drechtsteden gaan verbeteren.  Andere projecten zijn de aansluiting A16/N3 en A15/N3, de verbreding van de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht en het groot onderhoud aan de N3.

Minder auto's

De ondernemers en de gemeenten Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht willen dat er ook minder auto’s in de spits gaan rijden. Het Mobiliteitsplatform Samen Bereikbaar heeft hiervoor met ondernemersverenigingen en bedrijven afspraken gemaakt om 200 spitsmijdingen structureel te realiseren. 

De bedrijven stimuleren hun werknemers om buiten de spits te reizen of binnen de spits, maar dan met de fiets of het OV. Ook wordt gekeken naar oplossingen als thuiswerken en carpoolen.

De actuele informatie is te vinden op de site van Rijkswaterstaat.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht