Volledig scherm
sara verbrugge © AD/Bram Verbrugge

Sara's grote verjaardagsfeest bij v.v. Wieldrecht levert 16.000 euro op voor onderzoek naar MDC1A

De benefietdag bij v.v. Wieldrecht - het verjaardagsfeest van Sara Verbrugge (4) - heeft 16.000 euro opgeleverd voor onderzoek naar de zeldzame spierziekte MDC1A. ,,Een gigantisch bedrag, waar we super blij mee zijn”, zegt haar vader Bram. 

Vorig weekend werd vierden honderden mensen de verjaardag van het meisje uit Dordrecht bij de voetbalvereniging. Oók om geld op te halen voor Sara's zeldzame spierziekte MDC1A. ,,Het was ontzettend druk en mensen hebben heel gul overal aan meegedaan.  We zijn heel blij. Dit is natuurlijk een gigantisch bedrag om in één dag op te halen”, zegt Bram. 

Knokken

Een behandeling voor de ziekte van Sara is er nog niet, en daarom zetten haar ouders Emine Kara en Bram Verbrugge de Stichting Voor Sara op.,,We knokken al drie jaar keihard om geld op te halen. Om het onderzoek naar de ziekte af te ronden, is vijf ton nodig. Het is fantastisch dat we nu al over de vierhonderdduizend euro zitten. En dat al deze mensen hier vandaag zijn voor de stichting, daar word ik gewoon stil van”, zei Emine, de moeder van Sara, tijdens de benefietdag tegen deze krant.

Tennistoernooi

Het eerstvolgende evenement dat Stichting Voor Sara houdt is een groot toernooi bij tennisvereniging Smitshoek in Barendrecht, op 30 augustus. ,,24 uur lang tennissen voor Sara.” 

Volledig scherm
Benefietdag Voor Sara. © VICTOR VAN BREUKELEN

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht