Volledig scherm
© Joost Hoving

Schapenkop

OPINIEGaat u zichzelf dit weekeinde nog verwennen? Een gebakje, lekker biertje of een snelle hap bij de snackbar? Deze regenachtige dagen zijn ideaal om binnen te genieten en ach, wat maken die paar kilo’s nou uit!

Een kleine suggestie? Kies eens uit al die prachtige producten die in de eigen stad worden gemaakt. We hebben geluk in Dordrecht: bier, wijn, likeur, kaas, worst, gebakjes en snacks. Er is zo veel keus! U zou het hele weekeinde kunnen vullen met maaltijden en tussendoortjes die gemaakt worden op het eiland. 

Ik wil niets opdringen hoor. Het moet uw smaak zijn. Maar we mogen best trots zijn op deze ondernemers van eigen bodem. Als wij allemaal kiezen voor deze Dordtse producten, houden we dit vakmanschap in stand. Het is natuurlijk ook goed voor de economie in de stad. ‘Support your locals’, zoals dat in voetbalkringen heet, gaat ook prima op voor de plaatselijke middenstander. Middenstanders als Van der Sterre die een heerlijk gebakje vernoemden naar hun dochter Marijn. Goed ondernemerschap met een persoonlijke tintje.

Schapekeutel

Enkele lekkernijen zijn al erg bekend, maar er komen ook nog altijd nieuwe producten op de markt. Dat bracht de Erica de Winter op het idee om een tas vol Dordtse producten samen te stellen. Ook bedacht de creatieve evenementenplanner de Dordtse schapekeutel; een snoepje met een knipoog naar onze geuzennaam ‘schapenkoppen’.

Collega’s stelden een lijst samen met de meest bekende Dordtse producten. Wij zijn benieuwd wat u het lekkerste vindt. U kunt stemmen. En oja, dat is per definitie een arbitrair en onvolledig lijstje. Dus suggesties wat we hier op de redactie ook nog moeten proeven, zijn altijd welkom!

Poll

Wat is volgens u het lekkerste en allerbeste dat ooit in Dordrecht is bedacht?

  • Appelmarijn van Van der Sterre (23%)
  • Rutte Celery gin (3%)
  • Frikandel (10%)
  • Hazelnootgebak van Brokking (57%)
  • Mexicano (5%)
  • Schapenkopje (2%)
9714 stemmen

In samenwerking met indebuurt Dordrecht