Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Schiedammer gaat er na aanrijding in Brandwijk vandoor met auto van tegenpartij

Een 32-jarige Schiedammer is zaterdag opgepakt omdat hij eerder dit jaar een auto zou hebben gestolen in Brandwijk. Saillant detail: het voertuig dat hij meenam, was van een man met wie hij en een vriend even daarvoor een aanrijding hadden. Dat meldt de politie vandaag. 

Donderdag 31 januari rijdt even voor 19.00 uur een man in zijn auto over de Kerkweg het dorp in. Een aantal meters voor de daar gelegen passeerplaats komt een andere auto hem tegemoet. De bestuurder van die tweede auto rijdt door zonder gebruik te maken van de passeerplaats, zo laat de politie weten. ‘Het gevolg is een aanrijding.’ Daarbij lopen allebei de auto's schade op. 

Beide bestuurders en de bijrijder van de tweede auto stappen uit. Terwijl de bestuurders met elkaar praten, stapt de bijrijder in de beschadigde auto van de tegenpartij en rijdt weg. De bestuurder gaat er volgens de politie lopend vandoor. 

Onderzoek

Agenten zijn diezelfde avond nog op zoek gegaan naar de auto, maar hebben deze niet meer teruggevonden. Tijdens onderzoek horen ze later van getuigen dat de bestuurder en bijrijder de hele middag in het plaatselijke café hebben zitten drinken. Tijdens dat onderzoek kwam de politie uiteindelijk op de identiteit van de verdachten.

De Schiedammer werd afgelopen zaterdag opgepakt. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Brandwijk en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht