Volledig scherm
Cocaïne, foto ter illustratie. © ANP XTRA

Schuur achter café in Dordrecht voor halfjaar op slot na vondst harddrugs

Burgemeester Wouter Kolff heeft een schuur en rookruimte achter een café aan de Toulonselaan in Dordrecht voor zes maanden gesloten, nadat daar een handelshoeveelheid harddrugs is aangetroffen. Dat meldt de gemeente Dordrecht maandagmiddag.

Tijdens een controle trof de politie ongeveer 4 gram cocaïne aan terwijl het Openbaar Ministerie bij meer dan 0,5 gram uitgaat van een handelshoeveelheid. De schuur en rookruimte is afgelopen donderdag op slot gegaan en gaat op donderdag 28 mei 2020 weer open.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Dordrecht heeft de burgemeester besloten alleen de schuur te sluiten, omdat die los staat van het café en te bereiken is zonder door het café te hoeven. Bovendien is de schuur afzonderlijk van het café af te sluiten. ,,Daarom acht de burgemeester het niet proportioneel om het gehele pand, inclusief café gedurende zes maanden te sluiten.”

 Kolff wil met de sluiting van panden waar drugs worden aangetroffen de openbare orde herstellen, de ‘loop’ op een pand wegnemen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen hard wordt opgetreden. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar drugscriminelen en buurtbewoners dat wordt opgetreden.

Als voor de eerste keer een handelshoeveelheid harddrugs in (in dit geval) een schuur behorende bij een horeca inrichting wordt aangetroffen, volgt volgens het beleid op grond van de Opiumwet een sluiting van het pand voor de duur van 6 maanden.

De eigenaar van het pand en de exploitant van de horeca inrichting hebben medewerking verleend aan de sluiting.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht