Volledig scherm
De Zwijndrechtse Andy Westhoff. © john de pater

Scooterrijder Andy mist drie examens door ongeluk

Andy Westhoff uit Zwijndrecht is op zoek naar de automobilist die hem op maandagavond 15 mei in de sloot aan de Vrouwgelenweg in Hendrik-Ido-Ambacht liet rijden. 

De 16-jarige Zwijndrechter liep bij het ongeval een hersenschudding op en hield er enkele kneuzingen aan over. Het ergste is dat hij al drie vmbo-examens heeft moeten missen.

Doorgaan

,,Het gaat al wel ietsje beter met me, maar ik heb mijn examens van Duits, Engels en geschiedenis al gemist door het ongeluk. Die examens mag ik gelukkig inhalen, maar ik kan me door mijn hersenschudding heel moeilijk concentreren, dat houd ik hooguit een halfuurtje vol. Maar er zit weinig anders op dan gewoon doorgaan”, vertelt Andy.

Maandagavond was hij op bezoek geweest bij een vriend. ,,Ik was op weg naar huis. Er kwam op de Vrouwgelenweg in Hendrik-Ido-Ambacht een auto heel hard aanrijden en die remde niet. Ik moest toen kiezen tussen aangereden worden of in de sloot rijden”, legt hij uit. De Zwijndrechtse tiener koos voor het laatste. 

Aanrijding of sloot

,,Ik gleed met mijn scooter de sloot in en knalde keihard met mijn hoofd op de grond. Vanaf toen zag ik alles zwart worden voor mijn ogen. In de sloot ben ik weer wakker geworden. De auto is niet gestopt, maar gewoon doorgereden. Volgens mij was het een lichtgrijze Volkswagen Polo. Maar helemaal zeker weet ik het niet. Het ging allemaal zo snel.”

De scooter van Andy startte na de duik in de sloot niet meer. ,,Ik baal ervan, want ik had hem sinds februari.” De Zwijndrechter heeft aangifte gedaan bij de politie en kan verder niets anders doen dan afwachten. Hij roept getuigen op om zich bij hem te melden via Facebook.

De scooterrijder zag een auto op de Vrouwgelenweg in Hendrik-Ido-Ambacht met hoge snelheid tegemoet komen. "Ik moest een keuze maken. Of ik zou volop worden aangereden door die auto, of ik zou ontwijken en volop in de sloot belanden. Ik heb ervoor gekozen om uit te wijken. Ik gleed zo met mijn scooter de sloot in. Ik knalde met mijn hoofd keihard tegen de grond.''

Zwart voor ogen

Daarna werd het volgens de scooterrijder 'zwart voor zijn ogen'.  ,,Vervolgens rolde ik over de scooter heen zo de sloot in. Daarna ben ik weer wakker geworden. Zelf heb ik een lichtgrijze auto gezien. Ik ben van mening dat het een Volkswagen Polo is. De auto is niet gestopt maar is gewoon doorgereden", laat het slachtoffer op zijn Facebook weten.

Getuigen kunnen zich via Facebook melden bij het slachtoffer. Ook roept hij op om het bericht zo veel mogelijk te delen.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht