Volledig scherm
Dutch Windmills-coach Geert Hammink (rechts). © website Dutch Windmills

Selectie Dordtse Dutch Windmills is bijna rond

SPORTMet nog drie weken tot de eerste training te gaan, heeft de nieuwe Dordtse basketbalformatie Dutch Windmills inmiddels negen spelers aangetrokken voor het debuutseizoen in de Dutch Basketball League.

Roel van Overbeek is de jongste aanwinst van de selectie van trainer Geert Hammink. De 18-jarige Van Overbeek, die is aangetrokken voor de positie van point guard waarvoor ook Alec Wintering is aangetrokken, is afkomstig van BS Weert waar hij afgelopen seizoen goed was voor vijf punten per wedstrijd.

Hammink is zeer te spreken over de negende speler in zijn spelersgroep. ,,Onder coach Radenko Varagic heeft Roel zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een volwaardige eredivisiespeler. Roel is exact wat wij nodig hebben op de positie van point guard en we zijn daarom ook enorm blij met zijn komst. Ondanks dat Roel nu al een zeer goede speler is, verwacht ik dat hij grote stappen zal maken in de loop van het seizoen. Hij is bijzonder talentvol en een jongeman met karakter'', aldus Hammink.

Shooting guard

In krap een maand tijd heeft Dutch Windmills een bijna complete selectie gepresenteerd. Op 11 juli trad de Windmills naar buiten met het aantrekken van de eerste speler, Floris Versteeg. Vervolgens werden Jito Kok, Hidde Roessink, Stefan Topalovic, Shavon Coleman (de eerste Amerikaan), Alec Wintering, Bennett Koch, Pim de Vries en als laatste dus Van Overbeek als aanwinsten gepresenteerd. De nieuwe club is nog op zoek naar een buitenlandse shooting guard.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht