Volledig scherm
Afbeelding ter illustratie. © ANP

SGP-CU: Gemeente moet Ambachters begeleiding aanbieden tijdens scheiding

Echtparen die uit elkaar gaan, moeten begeleiding aangeboden krijgen vanuit de gemeente. Dat vindt de fractie van SGP-ChristenUnie in Hendrik-Ido-Ambacht. Ook zou de gemeente moeten helpen met het zoeken van woonruimte.

De partij heeft daartoe gisteren een manifest overhandigd aan wethouder Steven van Die. Daarin wordt onder meer gepleit voor het aanbieden van een workshop 'Goed samenleven', zoals het Noorse ministerie van Kinderen en Gelijkheid al langer doet. Zo'n zeven uur durende workshop is bestemd voor stellen die net een kind hebben gekregen. Aan bod komen seksualiteit, communicatie en het oplossen van conflicten.

Verder oppert de partij onder meer om hulp te bieden aan gezinnen die vastlopen en geld uit te trekken om ruzies tussen exen over alimentatie en opvoeding te sussen. Zo kan worden voorkomen dat het een vechtscheiding wordt.

Vechtscheiding

Vooral kinderen zijn de dupe van een vechtscheiding, stelt gemeenteraadslid Jeroen van der Laan, die het manifest opstelde. ,,Kinderen verliezen een deel van hun zelfvertrouwen, er kan sprake zijn van gedragsverandering en op latere leeftijd ontstaan problemen. Wij willen bijdragen aan stabiele huwelijken.'' Eén op de vier echtscheidingen is een vechtscheiding.

Ook in buurgemeenten Dordrecht en Zwijndrecht worden daarom maatregelen genomen. Zo wordt daar gewerkt aan een scheidingsloket, waar stellen die in de problemen (dreigen te) komen terecht kunnen met juridische, financiële en praktische hulpvragen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Hendrik-Ido-Ambacht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Ook bij de intocht in Dordrecht moet Sinterklaas alleen roetveegpieten meenemen

Ook bij de intocht in Dordrecht moet Sinterklaas alleen roetveegpieten meenemen

  • Mee eens (10%)
  • Niet mee eens (90%)
3188 stemmen