Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Shabu Shabu heeft huur opgezegd en vertrekt uit Dordrecht

Sushi-restaurant Shabu Shabu verdwijnt uit Dordrecht. De keten heeft de huur van het pand aan de Wijnstraat opgezegd en het restaurant te koop gezet.

Volgens woordvoerster Winny Pang is het restaurant in Dordrecht te klein geworden voor de toekomstige groeiplannen. ,,Daarom hebben we besloten om onze vestiging in Dordrecht te verkopen. Wij hopen een geschikte partij te vinden die Shabu Shabu Dordrecht wil overnemen onder een nieuwe naam, waarbij het personeel meegenomen wordt en de kwaliteit die de gasten gewend zijn voortgezet wordt”, laat ze weten.

De laatste tijd ging het niet zo goed met de Dordtse horecazaak in het gebouw van de Twentsche Bank aan het Scheffersplein. Na de opening in mei 2012 liep het er storm en was eten zonder reserveren bijna onmogelijk. Sinds Shabu Shabu de prijzen heeft verhoogd is het er minder druk geworden.

Concurrentie

Bovendien is de concurrentie in de stad van andere all you can eat-restaurants fors toegenomen, bijvoorbeeld van het Wereldrestaurant A15, La Cubanita en diverse Wok-restaurants. Ook kwamen er andere sushi-restaurants bij.

Shabu Shabu kreeg nog een grotere ruimte aangeboden in het voormalige V&D-pand, maar daar is de keten niet op ingegaan. De Dordtse binnenstad is volgens de eigenaren vanwege de pollers te moeilijk bereikbaar voor mensen van buiten de stad.

De Hong Kongse ondernemers Winson Pang en Chi Hok To begonnen de keten in 2006. Inmiddels telt Shabu Shabu dertien restaurants in Nederland. De nieuwste vestiging werd vorig jaar zomer geopend in Alphen aan den Rijn.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht