De Brabantse journalist Twan van den Brand in jeugdgevangenis De Corridor, waaruit de Dordtse inbreker Frans Jansen ontsnapte.
Volledig scherm
PREMIUM
De Brabantse journalist Twan van den Brand in jeugdgevangenis De Corridor, waaruit de Dordtse inbreker Frans Jansen ontsnapte. © Van Assendelft Fotografie

Slaapzakmoord na 43 jaar uit de mottenballen: ‘Vrouwen plegen bijna geen moorden’

,,Vrouwen plegen bijna geen moorden, laat staan zulke jonge. Anneke V. wel. Ik wilde weten wat er van haar terecht gekomen is.’’ Het was reden genoeg voor de Brabantse journalist Twan van den Brand om enkele jaren onderzoek te steken in de Dordtse slaapzakmoord, die in 1976 gepleegd werd. Het leidde tot een webfeuilleton. Deze week verscheen de eerste aflevering.

 1. Scheids vertrekt onder politiebegeleiding en VDL eruit na periodetitel: lees hier alles over de nacompetitie
  PREMIUM
  voetbal totaal

  Scheids vertrekt onder politiebe­ge­lei­ding en VDL eruit na periodeti­tel: lees hier alles over de nacompeti­tie

  Er zijn nog 27 regioclubs actief in de nacompetitie. Het is de vraag of dit zo blijft, want het doorgaan van Barendrecht-TEC is nog ongewis. Voor VDL is het al klaar. De club uit Maassluis won de derde periodetitel, maar degradeerde zaterdag naar de vierde klasse. De wedstrijd van Zwarte Pijl verliep uiterst tumultueus. Er moest zelfs politie aan te pas komen om de wedstrijd tot een ‘goed’ einde te brengen. Wat gebeurde er nog meer op de velden? Met dit overzicht ben je weer helemaal bij.
  Puttershoek, Maasdam, Strijen, 's-Gravendeel