Volledig scherm
Fleur Savelkoel: sterke invalbeurt. © Peter Verheijen

Sliedrecht Sport weer in vijf sets langs Apollo 8

Voor de tweede maal binnen een week wonnen de volleybalsters van Sliedrecht Sport in een vijfsetter van Apollo 8. Na de heroïsche winst van woensdag in de halve finale van het bekertoernooi, met twee matchpoints tegen, boog het collectief van Vera Koenen in competitieverband een 2-0 achterstand in sets om naar een 2-3 triomf (25-21, 25-14, 21-25, 19-25 en 7-15).

,,Mentaal bleek het in de eerste sets erg moeilijk om er weer te staan. Bovendien maakten we te veel fouten’’, reflecteerde Koenen op de start van haar team in Borne. Gedurende de derde set kantelde de wedstrijd: de Alblasserwaardse ploeg beperkte de foutenlast en kreeg de thuisploeg onder (service)druk. 

In de laatste twee sets nam Fleur Savelkoel, aanvankelijk langs de kant gestart, haar ploeg mee aan de hand naar de bezegeling van de goede afloop.

Het verhaal gaat onder de foto verder.

Volledig scherm
Paul van der Ven, Sliedrecht Sport. © Richard van Hoek Fotografie

De mannen van Sliedrecht Sport verschenen voor het eerst sinds de afdroogpartij tegen Dynamo in de beker (0-3 nederlaag) in het veld en herpakten zich met een 3-0 triomf op Advisie/SSS (25-15, 25-14 en 26-24). 

,,Daags na Dynamo hebben we alleen maar gepraat, ook over de houding in het veld’’, stipte trainer Paul van der Ven, die middenman Rick Julicher aan de selectie had toegevoegd voor de opnieuw vader geworden David Azantinlow, aan. ,,Die was overtuigend, ook naar ons publiek toe. Al lieten we SSS in de derde set wel onnodig terugkomen in de wedstrijd.’’ 

De Barnevelders konden echter niet profiteren, waardoor de Sliedrechters overwerk vermeden.

Quote

We waren totaal onherken­baar. Verdedi­gend en passend was het heel matig

Johan van Vliet

Topdivisionist IMS/Voltena ging er kansloos af in de topper bij Booleans/Utrecht: 3-0 via de setstanden 25-22, 25-21 en 25-17. ,,We waren totaal onherkenbaar’’, was de visie van trainer-coach Johan van Vliet. ,,Verdedigend en passend was het heel matig.’’ 

In de derde set ging Raisa Schoon van de spelverdeling naar de passer-loper-positie en nam Sarah van Esch de rol van spelverdeelster op zich, maar dat bood ook geen soelaas.

Stunt

Eerstedivisionist WIK uit Groot-Ammers zette 2020 in met een stunt door koploper SOMAS/Activia met 3-1 (21-25, 25-15, 25-20 en 25-20) te vloeren. ,,Alles viel bij ons samen’’, had trainer Arie van Wolferen genoten. ,,Na de eerste set speelden we op wolken en kon de tegenstander niet meer schakelen.’’

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Moet Dordrecht straatmuzikanten weer toestaan?

  • Ja, met volledige vrijheid voor de muzikanten (24%)
  • Ja, maar alleen met een vergunning op vaste plekken en vaste tijdstippen (38%)
  • Nee, weg met die herrie (30%)
  • Wel of geen muziek, het is mij om het even (8%)
683 stemmen