Het nieuwe fietspad (in het rood) langs de Craijensteijn in Sliedrecht. Verkeer komt links vanaf de A15 het dorp binnen.
Volledig scherm
Het nieuwe fietspad (in het rood) langs de Craijensteijn in Sliedrecht. Verkeer komt links vanaf de A15 het dorp binnen. © Gemeente Sliedrecht

Sliedrecht trekt bijna 2,5 miljoen euro uit voor nieuw fietspad

Sliedrecht trekt bijna tweeënhalf miljoen euro uit voor een fietspad langs de Craijensteijn in het dorp.

Over dat fietspad wordt al bijna drie jaar gesproken, omdat het voor fietsers op de drukke weg onveilig zou zijn. De bedoeling is nu om over de volledige lengte van de Craijensteijn een fietspad aan te leggen en tegelijkertijd ook de scherpe bochten daar uit te halen.

Op de weg geldt een maximum 50 kilometer per uur, wat betekent dat automobilisten voor die scherpe bochten vaak afremmen en weer optrekken. Omwonenden hebben daarover aan de bel getrokken. Door die scherpe bochten eruit te halen, ontstaat volgens de gemeente een vloeiender verkeersstroom. Daardoor zal ook het geluid voor omwonenden afnemen, zo is de verwachting. Daarom wordt ook stil asfalt aangebracht op het wegdek.

Zebrapad

Verder komt er, wederom op verzoek van de buurt, een nieuw zebrapad ter hoogte van sporthal De Basis en komt er meer groen aan de kant van de woningen.

Gevolg van het verleggen van de weg is wel dat er meer kosten moeten worden gemaakt voor demping van een sloot en er moet ook meer grond worden afgevoerd. Concreet betekent het dat het project duurder wordt dan aanvankelijk verwacht. Aanvankelijk dacht de gemeente het met twee miljoen aan te kunnen. De provincie betaalt drie ton mee.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht