Het vuurwapen bleek na onderzoek een balletjespistool.
Volledig scherm
Het vuurwapen bleek na onderzoek een balletjespistool. © Politie Drechtsteden Buiten

Sliedrechter (31) met ‘wapen’ in auto blijkt balletjespistool op zak te hebben

Een 31-jarige Sliedrechter heeft afgelopen week bezoek gehad van de politie omdat hij rondreed met een wapen. Na onderzoek bleek het te gaan om een balletjespistool. 

De hulpdiensten hadden meerdere meldingen binnengekregen dat er iemand met een wapen zou rondrijden in Sliedrecht-West, laat Frank Ruitenberg van de politie weten. Verschillende eenheden van de politie werden daarom woensdag ingezet om langs te gaan bij de man. Na onderzoek bleek het geen echt wapen waarmee de man rondliep, maar een balletjespistool. Dat is in beslag genomen.

De politie moest eerder in de week ook al uitrukken vanwege een soortgelijke melding in Hardinxveld-Giessendam. Daar was een automobilist geschrokken van een medeweggebruiker, een 23-jarige Hardinxvelder, die met een ‘wapen’ in zijn voertuig zat.  Bij controle bleek de verdachte twee nepwapens en een balletjespistool in zijn bezit te hebben. 

Getrokken vuurwapen

Regelmatig wordt gewaarschuwd voor het op zak hebben van een nepwapen. ‘Agenten zien ook het verschil niet en nemen het zekere voor het onzekere. Zij benaderen je met een getrokken vuurwapen en als je, misschien uit angst of paniek, iets onverwachts doet, kan de politie een schot lossen.’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht