Volledig scherm
De medewerker had een nepvuurwapen op zak. © Politie Drechtsteden-Buiten

Sliedrechter loopt met nepvuurwapen rond tijdens werk in pizzeria en wordt aangehouden

Een 18-jarige medewerker van een Sliedrechtse pizzeria is dinsdag aangehouden omdat hij op zijn werk rondliep met een nepvuurwapen. Dat meldt de politie vandaag. 

‘Klanten van een pizzeria in Sliedrecht stonden dinsdagavond raar te kijken toen ze werden gevraagd de zaak te verlaten’, schrijft de politie bij een bericht over het incident. Even daarvoor was er een melding binnengekomen dat een medewerker van de zaak met een vuurwapen rond zou lopen. 

De politie nam de melding uiterst serieus en stuurde veel agenten met kogelwerende vesten aan naar het adres. Ook werd een politiehond ingezet. De 18-jarige pizzabakker stond achter de toonbank op het moment dat de politie binnenkwam. In de kluis van de zaak werd een wapen aangetroffen ‘dat niet van echt te onderscheiden was'. Het bleek te gaan om een balletjespistool. De Sliedrechter werd daarop aangehouden. 

De politie benadrukt dat vaak van een afstand niet te zien is dat het om nepvuurwapens gaat. ‘Bedenk daarom dat de politie een nepwapen op straat vaak behandelt als een echt wapen en daarbij geen risico neemt. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden.’ 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

 1. Op Facebook is zo’n beetje alles Kudt
  PREMIUM
  COLUMN

  Op Facebook is zo’n beetje alles Kudt

  Nu weet ik heus wel dat Facebook nou niet bepaald een graadmeter van de werkelijkheid is. De gemiddelde reaguurder op dit ‘sociale’ medium wordt over het algemeen, zo blijkt uit onderzoek, zelden gehinderd door een gebrek aan feitenkennis, checkt nauwelijks bronnen (want ‘als het op Facebook staat, dan móet het wel waar zijn’), is taalkundig (daar hoef je niet eens onderzoek voor te doen) vaak matig onderlegd, heeft een sterke hang naar aandacht, of wil graag een beetje belangrijk gevonden worden (met pa, ma ,vrienden of eventuele partner zijn ze al lang en breed uitgediscussieerd) en voelt zich altijd een tikkie ‘ongehoord’ en onbegrepen.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Prima als de maximale snelheid op de N3 wordt verlaagd naar 80

 • Mee eens (53%)
 • Niet mee eens (47%)
2253 stemmen