De medewerker had een nepvuurwapen op zak.
Volledig scherm
De medewerker had een nepvuurwapen op zak. © Politie Drechtsteden-Buiten

Sliedrechter loopt met nepvuurwapen rond tijdens werk in pizzeria en wordt aangehouden

Een 18-jarige medewerker van een Sliedrechtse pizzeria is dinsdag aangehouden omdat hij op zijn werk rondliep met een nepvuurwapen. Dat meldt de politie vandaag. 

‘Klanten van een pizzeria in Sliedrecht stonden dinsdagavond raar te kijken toen ze werden gevraagd de zaak te verlaten’, schrijft de politie bij een bericht over het incident. Even daarvoor was er een melding binnengekomen dat een medewerker van de zaak met een vuurwapen rond zou lopen. 

De politie nam de melding uiterst serieus en stuurde veel agenten met kogelwerende vesten aan naar het adres. Ook werd een politiehond ingezet. De 18-jarige pizzabakker stond achter de toonbank op het moment dat de politie binnenkwam. In de kluis van de zaak werd een wapen aangetroffen ‘dat niet van echt te onderscheiden was'. Het bleek te gaan om een balletjespistool. De Sliedrechter werd daarop aangehouden. 

De politie benadrukt dat vaak van een afstand niet te zien is dat het om nepvuurwapens gaat. ‘Bedenk daarom dat de politie een nepwapen op straat vaak behandelt als een echt wapen en daarbij geen risico neemt. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden.’ 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht