Volledig scherm
Het bushok staat nu ter hoogte van de Dorlandsweer, en daar staat het voor de bezwaarmakers prima. © Google Streetview

Sliedrechters dienen bezwaren in tegen de aanleg van ‘overbodige’ bushalte

Een aantal bewoners van de Koningsweer en Baaneweer maakt bezwaar tegen het plan van de gemeente een bushalte ‘pal achter hun woningen te plaatsen’ aan de Craijesteijn in Sliedrecht.

Het bushok staat nu ter hoogte van de Dorlandsweer, en daar staat het voor de bezwaarmakers prima. ‘We vinden een bushalte achter onze woningen, waar nu groen is en bomen staan, niet wenselijk’, schrijven de bewoners aan het gemeentebestuur.

Sliedrecht overweegt verplaatsing van het bushok in een schetsontwerp van het project Craijesteijn. Met dit project wil het een tweerichtingsfietspad aanleggen aan de zuidzijde van de Craijesteijn, vanaf sporthal De Basis tot aan de verkeerslichten op de Deltalaan.

Woon- en leefplezier

Maar een bushalte zou volgens de bezwaarmakers onder meer het woon- en leefplezier aantasten van de bewoners van de Koningsweer en Baaneweer. Zeker als er geen geluidswerende maatregelen bij worden getroffen. ‘De halte grenst aan achtertuinen. U doet zelfs geen enkel voorstel om hinder te voorkomen’, staat in de brief. 

Ook vinden de briefschrijvers het onwenselijk dat het groen dat er nu staat plaats moet maken voor het bushok. En noemen ze het bushok ‘overbodig’. ‘Nog geen tweehonderd meter ervoor ligt de halte aan de Deltalaan/Craijesteijn. Nu er nog sprake is van een voorlopig ontwerp, gaan wij ervan uit dat u met onze bezwaren rekening houdt’, schrijven de bewoners.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht