Volledig scherm
Oud-wethouder Len van Rekom (56) aan de Adriaan Volkersingel met de Beneden Merwede op de achtergrond. © Richard van Hoek

Sliedrechtse oud-wethouder Len van Rekom doet aangifte van smaad en laster

Oud-wethouder Len van Rekom uit Sliedrecht heeft aangifte van smaad en laster gedaan tegen D66-fractievoorzitter René de Munck, journalist Peter Donk en ondernemer Anne de Vries. Volgens hen zou Van Rekom persoonlijke belangen hebben gehad bij meerdere projecten als wethouder. Uit een integriteitsonderzoek van bureau Berenschot blijkt nu dat Van Rekom als wethouder integer heeft gehandeld.

In opdracht van burgemeester Bram van Hemmen, én op uitdrukkelijk verzoek van Van Rekom zelf, heeft Berenschot onderzoek gedaan naar het handelen van Van Rekom als VVD-wethouder. Die functie vervulde hij sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2014.

Van Rekom diende in april van dit jaar zijn ontslag in als wethouder. Dit deed hij nadat bekend werd dat zijn zoon werd beticht van betrokkenheid bij meerdere projecten. Volgens de aantijgingen zou hij persoonlijke belangen hebben gehad bij de projecten. Van Rekom: ,,Daarmee was voor mij de maat vol. Je komt niet aan mijn gezin.”

Quote

Toen bekend werd dat mijn zoon werd beticht, was voor mij de maat vol

Len van Rekom (56)

Aantijgingen

Het integriteitsonderzoek dat volgde, is gehouden naar aanleiding van meerdere aantijgingen bij informateur Roel Augusteijn en Van Hemmen over de handelswijze van Van Rekom en één concrete melding van De Munck over de handelswijze van Van Rekom in het project Kerkbuurt-Oost. Deze melding heeft hij gedaan aan de hand van een schriftelijke verklaring van enkele bewoners van de Kerkbuurt-Oost, die stellen dat Van Rekom niet transparant en bewust nalatig is geweest in het verstrekken van informatie over de ontwikkelingen van het bouwproject.

In het rapport van Berenschot valt te lezen dat geen enkele aantijging aan het adres van Van Rekom gegrond is. Dit is ook het geval bij de projecten waar Van Rekoms zoon wordt genoemd.

Met de aangiftes wil Van Rekom naar eigen zeggen zijn eigen naam en die van zijn zoon zuiveren. Verder wil hij aan de gemeenteraad en het college duidelijk maken dat er grenzen zijn overschreden.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht