Volledig scherm
Voorzitter Wiek van Gelder bij enkele van de banen, die ondanks alle financiële problemen toch nog kunnen worden gebruikt. © Richard van Hoek Fotografie

Sliedrechtse tennisclub SLTC kan nu door tot 2020 dankzij sponsors

De Sliedrechtse tennisvereniging SLTC heeft de meest acute geldproblemen opgelost. De gemeente weigert op haar beurt nog meer hulp.

Volgens voorzitter Wiek van Gelder zijn dankzij hulp van enkele sponsors de ernstigste financiële gaten gedicht. ,,Daardoor hebben we iets meer ruimte gekregen’’, laat hij vanaf zijn vakantieadres in Turkije weten. ,,We kunnen zodoende in september gewoon het open toernooi houden, het Baggertoernooi.’’

Van Gelder benadrukt dat gebruik van de tennisbanen voor leden tot en met 31 december is gegarandeerd.

Geen investeringen

De voorzitter sloeg eind januari alarm over de financiële toestand van de tennisclub, dat in dik tien jaar tijd het aantal leden terug zag lopen van 600 naar 125. Mede door een op handen zijnde verhuizing werd sinds 2007 niet meer geïnvesteerd in de banen. De verplaatsing naar een nieuw (gezamenlijk) onderkomen kwam echter nooit van de grond.

Geld voor investeringen is er bij de armlastige vereniging niet. Sterker nog, de club bouwde zelfs een schuld op bij de gemeente van 52.927 euro. Dat had alles te maken met achterstallige betalingen van de erfpacht voor de grond die de club betaalt. Vanwege die betalingsproblemen werd de pacht verlaagd tot 4000 euro, maar de tennisclub vroeg om kwijtschelding. Tevergeefs.

Subsidieregeling 

Daarop wees gemeenteraadslid Mark Jongeneel het college van burgemeester en wethouders erop dat SLTC vanwege de pachtconstructie wellicht jarenlang subsidiegeld was misgelopen. Verenging die accommodaties huren, krijgen daarvan immers 40 procent vergoed, zo duidde hij.

Het college laat in een nieuwe reactie aan Jongeneel weten dat die regeling niet opgaat voor SLTC, omdat er nu eenmaal niet wordt gehuurd maar gepacht. ,,De regeling geldt niet voor de tennisvereniging'', klinkt het.

Voorzitter Van Gelder is teleurgesteld en bezint zich met de rest van het bestuur nog op een reactie. ,,De gemeente wil er geen dubbeltje in steken. Het gevoel van onrecht is groot'', laat hij weten.

Reageren? dd.brieven@ad.nl.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De Dordtse koopavond verplaatsen van donderdag naar vrijdag, goed idee?

De Dordtse koopavond verplaatsen van donderdag naar vrijdag, goed idee?

  • Ja, koopavond op donderdag heeft zijn langste tijd gehad (85%)
  • Nee, houd de koopavond gewoon op donderdag (15%)
969 stemmen