Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Sloop oude sportpark en verhuizing van OMC naar Krommedijk kost 3 ton

De sloop van het sportpark Corridor in Dordrecht kost 230.000 euro. Op dat sportpark is nu nog FC Dordrecht Amateurs, tot voor kort luisterend naar de naam OMC, gevestigd. Maar die club staat op het punt om te verhuizen naar sportpark Krommedijk.

Daar neemt de vereniging voorlopig haar intrek in het jeugdhonk van FC Dordrecht. Het college van b en w wil voor die verhuizing 70 mille vrijmaken. Voor 1 januari moet die achter de rug zijn.

Het geld is nodig om het gebouw een opknapbeurt te geven, zodat de leden de beschikking hebben over 'een accommodatie die schoon, heel en veilig is'. Dat schrijft het college aan de gemeenteraad, die nog groen licht moet geven voor beide uitgaven. FC Dordrecht betaalt ook mee aan die verhuizing.

Tijdelijke vestiging

Het gaat in principe om een tijdelijke vestiging op die plek, omdat voor de vereniging ruimte is ingetekend in de zogenoemde 'plint' van het te verbouwen stadion van FC Dordrecht. De plannen daarvoor moeten voor het einde van deze maand klaar zijn.

OMC moet weg van sportpark Corridor na klachten van geluidsoverlast uit de buurt. Daarnaast wil de gemeente sportparken clusteren. De club is sinds de start van dit seizoen actief als de amateurtak van FC Dordrecht en voetbalt ook met dat logo op de borst, al zijn het nog altijd gescheiden organisaties.

Kanttekening bij de sloop van sportpark Corridor is dat het gebouw van tafeltennisvereniging Dordrecht nog wel toegankelijk blijft. Plan is dat die vereniging binnen enkele jaren verkast naar sportpark Schenkeldijk.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht