Volledig scherm
De achterzijde van station Dordrecht. © Google Streetview

Snelle fietsroute tussen station Dordrecht en Leerpark

Fietsers kunnen straks makkelijker van Station Dordrecht naar het Leerpark en het Gezondheidspark, door een zogeheten fastlane via het Weizigtpark en de Nassauweg.

Deze fastlane is een van de verbeterpunten in het project Zuidelijk Stationsgebied, dat de gemeente samen met ProRail is gestart. Het is de bedoeling dat station Dordrecht een ‘volwaardig vervoersknooppunt’ gaat worden. Ook de NS en provincie Zuid-Holland worden daarbij betrokken. In het eerste kwartaal van 2018 moeten de schetsontwerpen en een kostenraming voor herinrichting van de zuidzijde van het station en van de fietsenstalling klaar zijn.

Financiering

Voor de eerste fase van de aanpak van knelpunten rondom het stationgebied is in totaal 1.754.000 euro beschikbaar. Bijna de helft van dit bedrag komt uit de subsidieregeling Mobiliteit van de provincie Zuid-Holland. Ook wordt gekeken naar andere fondsen om infrastructurele aanpassingen te bekostigen.

Voor de realisatie van een fietsenstalling aan de zuidzijde van het station heeft de gemeente 495.000 euro gereserveerd. Dit is een kwart van het benodigde bedrag. Medefinanciering door de provincie en vanuit ProRail en het rijk wordt verwacht.

Voor het verminderen van wateroverlast maakt de gemeente 100.000 euro vrij. 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Poll

Moet het Albert Schweitzer ziekenhuis het boerkaverbod handhaven?

Moet het Albert Schweitzer ziekenhuis het boerkaverbod handhaven?

  • Ja (83%)
  • Nee (14%)
  • Ik weet het niet (3%)
1671 stemmen