De scheidsrechter staakte de wedstrijd na het incident.
Volledig scherm
De scheidsrechter staakte de wedstrijd na het incident. © ANP

Speler OMC schopt scheidsrechter tegen hoofd

De wedstrijd tussen de Dordtse voetbalclub OMC en het Brabantse v.v. Raamsdonk in de vierde klasse C is gisteren bij een 0-2 voorsprong voor de bezoekers gestaakt. Al na 29 minuten maakte de Dordtse scheidsrechter Jester Francisca een voortijdig eind aan de ontmoeting, nadat hij was geschopt door een OMC-speler.

Na een klein half uur miste de eerder wegens 'herhaaldelijk protesteren' al met een gele kaart bestrafte speler een kans, vervloekte zichzelf en kreeg tot zijn ontzetting ook nog de rode kaart voorgehouden. ,,Na het missen van die kans hoorde ik hem heel hard een woord met een ernstige ziekte erin roepen. Zulke woorden horen niet thuis op een voetbalveld'', is de lezing van arbiter Francisca, die terwijl hij het voorval probeerde te noteren tegen zijn rechterbeen werd getrapt door de woedende verdachte.

Veiligheid

Francisca: ,,Daarna trapte hij ook nog tweemaal tegen mijn hoofd, waarna ik besloot om naar binnen te gaan, omdat ik mijn eigen veiligheid niet kon waarborgen. Ook de aanvoerder gaf aan niet meer verder te willen spelen.''

OMC distantieert zich volledig van het 'onacceptabele gedrag' van zijn speler en heeft de verdachte speler, los van de uitspraak die de KNVB over dit incident gaat doen, zelf direct voor acht wedstrijden geschorst.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht