Volledig scherm
Net als in 2017 zijn er dit jaar weer beachvolleybal-clinics en andere sporten op het Baggerfestival. © Baggerfestival

Sporten op ‘het strand’, duiken en racen tijdens Sliedrechtse Baggerfestival

Voor een potje beachvolley- of voetbal hoeven Sliedrechters binnenkort niet meer naar een strand elders in Nederland. De Merwestraat wordt tijdens het Baggerfestival omgetoverd tot sport- en spelterrein, inclusief een stuk ‘strand’. 

Dit meldt de organisatie van het Baggerfestival. Verschillende clinics, demo’s en wedstrijden worden zaterdag 29 juni van 10.00 tot 16.00 uur op de weg langs de Sliedrechtse haven gehouden. Niet alleen ligt er een strand, ook komt duikvereniging Moby Dick met een duiktank, de Rabobank met een Formule 1-racesimulator en Healthcenter Get Healthy met het ouderwetse ‘spijkerbroekhangen’. ,,Dit allemaal tegen de achtergrond van de Obstacle Run die eveneens door de Merwestraat voert”, zegt de organisatie.

Handboogschieten

De jeugd kan zich verder uitleven met zeilboten, surfplanken. Ze kan leren handboogschieten en kijken naar een waterpolotoernooi. Ook is er een kinderspeelplein van Wasko. “Deze editie bieden we wederom heel veel sportieve actie voor de Sliedrechtse jeugd”, aldus Sebastiaan van der Linde, Sport & Spel-coördinator van het Baggerfestival. “Erg leuk is dat we het nu veel meer naar het centrum van Sliedrecht halen.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in! 

 1. Op Facebook is zo’n beetje alles Kudt
  PREMIUM
  COLUMN

  Op Facebook is zo’n beetje alles Kudt

  Nu weet ik heus wel dat Facebook nou niet bepaald een graadmeter van de werkelijkheid is. De gemiddelde reaguurder op dit ‘sociale’ medium wordt over het algemeen, zo blijkt uit onderzoek, zelden gehinderd door een gebrek aan feitenkennis, checkt nauwelijks bronnen (want ‘als het op Facebook staat, dan móet het wel waar zijn’), is taalkundig (daar hoef je niet eens onderzoek voor te doen) vaak matig onderlegd, heeft een sterke hang naar aandacht, of wil graag een beetje belangrijk gevonden worden (met pa, ma ,vrienden of eventuele partner zijn ze al lang en breed uitgediscussieerd) en voelt zich altijd een tikkie ‘ongehoord’ en onbegrepen.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Prima als de maximale snelheid op de N3 wordt verlaagd naar 80

 • Mee eens (53%)
 • Niet mee eens (47%)
2253 stemmen