Volledig scherm
‘Wij worden uitgekleed’ staat er op de rompertjes boven de balie bij geboortecentrum Rhena. Morgen wordt er in het Albert Schweitzer ziekenhuis (ASz) actie gevoerd voor een betere cao. © Victor van Breukelen

Staking in de zorg heeft weinig gevolgen voor mensen in de Drechtsteden

Medewerkers van ziekenhuizen in het hele land, waaronder het Albert Schweitzer ziekenhuis (ASz), draaien morgen een ‘zondagsdienst’ uit onvrede over hun salaris en werkdruk. Het ASz legt uit waar patiënten rekening mee moeten houden.

De spoedeisende hulp is geopend, de ambulances worden ontvangen zoals altijd en ook afspraken die voor het welzijn en de veiligheid van kwetsbare patiënten niet kunnen worden uitgesteld, gaan door. Chemotherapie en dialyse vinden plaats volgens de normale afspraken en roosters. Op de verpleegafdelingen gaat de zorg aan opgenomen patiënten gewoon door.

Wie morgen een afspraak heeft voor een consult, onderzoek, behandeling of operatie en nog niets heeft gehoord van het ziekenhuis, mag ervan uitgaan dat de afspraak doorgaat. Bloed prikken is op de actiedag gewoon mogelijk op alle ziekenhuislocaties. Het Result Laboratorium voert geen actie.

De Poliklinische Apotheken in Dordrecht en Zwijndrecht zijn solidair met het ziekenhuispersoneel, maar willen toch de hoogst noodzakelijke medicijnen kunnen verstrekken. Zij zijn, net als op een gewone werkdag, open van 08.00 tot 17.30 uur, maar werken met een kleinere bezetting.

De Acute Zorg Afdeling in Zwijndrecht is morgen gesloten. Patiënten met acute klachten of letsel kunnen overdag op verwijzing van de huisarts wel terecht bij de EHBO-post in Sliedrecht van 13.00 tot 17.00 uur.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht