Aan leerlingen van basisscholen in Dordrecht wordt gevraagd om hun handen te wassen na het niezen of hoesten.
Volledig scherm
Aan leerlingen van basisscholen in Dordrecht wordt gevraagd om hun handen te wassen na het niezen of hoesten. © Rob Engelaar

Stedelijk Dalton Lyceum: ‘Kom niet naar school als je in een risicogebied op vakantie bent geweest’

Het Stedelijk Dalton Lyceum in Dordrecht wil er alles aan doen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Leerlingen die tijdens de voorjaarsvakantie in een risicogebied zijn geweest moeten mogelijk 14 dagen uit buurt van de school blijven.

Dat blijkt uit een mail die een docent van het Stedelijk Dalton Lyceum naar de leerlingen heeft gestuurd. ,,Vanwege het coronavirus wil het Stedelijk Dalton Lyceum alles doen om verspreiding van dit virus te voorkomen en de gezondheid van personeel en leerlingen zoveel mogelijk te waarborgen’’, zo luidt het begin van het bericht.

,,Indien je op vakantie geweest bent in een gebied waarin het coronavirus aanwezig was of gemeld is, willen we graag dat je je voordat je op school komt, meldt bij je huisarts en contact opneemt met je teamleider. Met je teamleider kan besproken worden of je in een risicogebeid aanwezig was en het daardoor wellicht verstandig is de komende 14 dagen niet naar school te komen.’’

Basisscholen

Op de dertien basisscholen in Dordrecht die aangesloten zijn bij de stichting OPOD gelden vanaf morgen de voorschriften van de GGD. ,,Dit betekent voor onze school dat wij morgen de kinderen groeten door middel van oogcontact en niet meer door het geven van een hand, de kinderen vragen te niezen en hoesten in hun elleboog, én de kinderen vragen vaker hun handen te wassen (met name na het niezen/hoesten)’’, zo valt te lezen in een brief van directeur Herman Oldenhuis van basisschool De Meridiaan.  

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht