De Belgracht omstreeks 1910. Het gootje in het midden diende niet alleen om regenwater af te voeren, maar ook het overtollige boenwater van schrobbende huisvrouwen. De straat werd een paar keer per week geschrobd, en af en toe ook het fornuis.
Volledig scherm
PREMIUM
De Belgracht omstreeks 1910. Het gootje in het midden diende niet alleen om regenwater af te voeren, maar ook het overtollige boenwater van schrobbende huisvrouwen. De straat werd een paar keer per week geschrobd, en af en toe ook het fornuis. © Regionaal Archief Dordrecht

Straten schrobben en matten kloppen, gebeurde zó vaak dat een burgemeester het wilde verbieden

dordt eigen-aardigNederlandse vrouwen stonden in het buitenland bekend om hun maniakale reinheid. Maar in Dordrecht waren burgemeester en wethouders het geschrob van straten helemaal zat. 

  1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht